20 Most Recent kawasaki 2009 Brute Force 750 4x4i Questions & Answers


Sounds like it is running lean. Check choke valves at carbs to see if they are working right, and if so check to see if valves are adjusted right. If valves are adjusted right i would richen the fuel mix

kawasaki 2009... | Answered on Jun 15, 2019


Hey Belbowski,
Has it been sitting for a while?? Sounds like it could be several things..
1. The needle and seat in the carb may be dirty/clogged/sticking and not allowing a full flow of fuel into the float bowl.. when the bowl fills, it will run fine for about 20 - 45 seconds then "run out of gas.. it will restart and repeat this over and over.
2. The petcock/fuel tank may be stopped up/clogged/blocked and not allowing a full flow of fuel to the carb... causing the same symptoms as #1.
3. ..maybe..you may have a vacuum leak causing the fuel pump to not pump enough fuel to the carb. = Symptoms #1
4. Fuel pump might be bad. = Symptoms #1
Once you eliminate these items... repost with results.

kawasaki 2009... | Answered on Jun 12, 2017


check that the pinion of the starter is engaging the flywheel teeth
check that the over run clutch of the pinion is engaging and not over running when it is supposed to lock up to turn the flywheel

kawasaki 2009... | Answered on Jan 15, 2016


Check the starter to see if it is engaging the flywheel. There may be a flat spot on the flywheel so the starter cannot mesh with the teeth on the flywheel.

kawasaki 2009... | Answered on Jan 02, 2016


Check the electronic ignition circuit, you problem lies there. Could be something very simple like a ground wire failing to make contact.

kawasaki 2009... | Answered on Mar 07, 2015


How long since the oil has been changed? Is the oil level OK? It sounds like you have a sticky valve that hangs open once in a while.

kawasaki 2009... | Answered on Jul 31, 2014


replace starter n check chargin system

kawasaki 2009... | Answered on Aug 09, 2013


pump is suffering excessive oil pressure
you are very short on the details of the failure --broken shaft , gears , chain housing etc but I would be checking oil passage blockages, faulty pump pressure regulator spun bearing that the pump feeds into the oil galleys

kawasaki ATVs | Answered on May 09, 2017


get a service manual. could be anything from the starter switch to the solenoid

kawasaki ATVs | Answered on Dec 27, 2015


you need to reset your belt sensor if it reappers then you need a new belt or the sensor is bad

kawasaki ATVs | Answered on Sep 02, 2014


all of the auto start kits use the immobilizer bypass. look into one of those and see what they use to bypass it.

kawasaki ATVs | Answered on Jun 05, 2014

Not finding what you are looking for?
kawasaki 2009 Brute Force 750 4x4i Logo

13 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top kawasaki ATVs Experts

Jason

Level 2 Expert

218 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85161 Answers

Lawrence Oravetz

Level 3 Expert

10543 Answers

Are you a kawasaki ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Brute Force 750 4x4i Camo kawasaki

  • Brute Force 750 4x4i Camo kawasaki

Most Popular Question

just replaced starter motor flywheel

  • ATVs
Loading...