Question about 2008 Toyota RAV4

1 Answer

2008 rav4 won't run but 40 mph was running great but the last time I crank it the problem started

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Habit-Forming:

    Visited the website for 3 consecutive days.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Expert
  • 86 Answers

Check fault codes at your nearest Auto parts but maybe catalyctic converter

Posted on May 16, 2019

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 75 Answers

SOURCE: 1997 Honda Civic dies while driving but will restart

It sounds like your car needs a good solid tune up. It sounds like the injectors are fighting to get fuel so the slower you go the chances of you stalling is even greater. And the faster you go the fuel system is just getting just enough fuel that the car needs to keep running.....I hate to say this but it sounds like you need a tune up.

Posted on May 28, 2009

Murphybanton
  • 2004 Answers

SOURCE: Van stops running

You need to look at your fuel pump it does not pump to specification when it gets hot. You might just have to replace it.

Good luck

Posted on Jun 09, 2009

  • 155 Answers

SOURCE: i have 1995 ford e 150 4.9liter...i just bought it

locate the alarm wire to the ign switch, cut-remove-resplice the ign wires to the sw, try that.....GL...

Posted on Jul 04, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: 2000 Acura 3.2TL starting problem

i have same issue

Posted on Jul 21, 2009

  • 6 Answers

SOURCE: 2002 Alero wont go over 40 mph

I happen to own a 2002 alero, and my wife called me and said the same problem had happened. Change your fuel filter.

Posted on Jul 31, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have an 08 impala, the service stabiliTrack light comes on and the check engine light...between 40 and 60 mph after that it runs great..what could be causing that?


You have malfunction lights on your dash

So you should know what to do

Have you not checked for codes
& then Googled them, if you want to
learn something ?

Still need a repair shop within a few days
of any dash light that fails to go out when motor
is started or running

You have a system failure,same thing or procedure
as your last vehicle problem

Mar 04, 2013 | 2008 Chevrolet Impala LTZ

1 Answer

I jumped car off it crunk on its own fora day,then batt went dead again,this time it won't jump off. It wants to crank but won't turn over.


not sure what you said but.
seems the battery is discharging,? 12.6v is fully charged,
own a voltmeter?
try a good loaned battery , does it start the car,?
i think you meant?
i can jumper cable start my car at any time. (off another running car)
but after running my car, the battery discharges and it will not crank at all. right?
this means ,the charging system on your car is bad.
if the starter cranks great, then the engine is flooded or is in great need of a tune up (sparkplugs etc)
if flooded try the super secret in the op guide, crank with throttle wide open , this magic trick cuts all fuel injection allowing the flooding
to purge away, and eventual starting.
my guess 2 is the car wont start, so you crank the battery flat
you jumper start it and it runs. (luck)
then day 2, same deal cranks ok but wont start.. ever tune up the engine?

Feb 08, 2013 | 2007 Suzuki Forenza Sedan

1 Answer

2008 toyota rav4 . long crank time.on first turn of the key.


Check the fuel pressure regulator to see if it holds pressure when the engine is not running.

Jan 19, 2013 | 2008 Toyota RAV4

1 Answer

I have a 90 Pontiac 6000 that starts just fine everytime, but it misses and shutters when I accelerate. once it's up to speed it runs great and at low speeds ie. 30 - 40 mph it runs great. it just misses...


Check your transmission lock-up. It's programmed to come in at at 40mph. You can replace the lock-up to come in at 60mph or better.
Or you may have some ignition wires going bad or distributor cap has crack in it.

Aug 16, 2009 | 2006 Pontiac 6000

Not finding what you are looking for?
2008 Toyota RAV4 Logo

Related Topics:

23 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Toyota Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85206 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22484 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Are you a Toyota Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...