20 Most Recent IBM x3400 Server Questions & Answers


hi sir,
my ibmx3400 server is not boot on moniter would not display any thing

IBM x3400 Server | Answered on May 12, 2019


The "Basic Input Output System" aka BIOS does not support the current stepping of... Have you made sure virtualization is turned on in the BIOS and or likely EUFI if your working on newer systems. Also another couple settings there to consider for multicore processors to work at optimal performance. In addtion: your BIOS EUFI may have a update available and need that in order to work right and or even recognize the newer CPU's you installed

IBM x3400 Server | Answered on Mar 15, 2019


The install is fairly easy. Before you begin make sure if you have SCSI adaptors installed have the drivers for them on hand. If you do not have these drivers you should download them to a 1.4MB floppy disk. When you are ready, put the Windows Server disk in the cd/dvd and reboot the IBM. Follow the instructions on screen and you shoud be fine. From start to finish it should take you about 1 1/2 hours to complete everything.

Good Luck
Franklin
C2Solutions

IBM x3400 Server | Answered on Sep 20, 2016


Hello here is others with the same problem:

http://www.ibm.com/developerworks/forums/thread.jspa?threadID=397434&start=15&tstart=0

It looks like the power button is failing.

The fault could also be the mainboard.

Try also to talk with a autorished dealer or a repair shop.

Good luck

IBM x3400 Server | Answered on Jul 17, 2016


I would check all fans first to see if it is overheating. If you open the side case there should be some diagnostic leds you can refer to regarding which components are working or not working.

IBM x3400 Server | Answered on Feb 16, 2016


I would guess the server/s have gone down wait a while see if any reconnect.
Terry

IBM x3400 Server | Answered on Jun 03, 2015


Hi,
This is not a power button issue but sounds like you have a bad motherboard . You would have to replace motherboard. Check for bulged capacitors in Motherboard, if found, its confirmed...

Thanks

IBM x3400 Server | Answered on Apr 07, 2014


Since you haven't mentioned the type of server its unsure server has single type or dual type SMPS. This issue can due to SMPS as well Plannar (motherboard) issue. But as per post i really doubt you have bad motherboard since you see BMC and other LEDS on motherboard gets blinking..

You can troubleshoot motherboard issue this way. Press and hold server power button. Check if this makes server start. If it starts, then its confirmed you have bad motherboard.. You may also inspect whether motherboard has bulged capacitors inside..

Thanks


IBM x3400 Server | Answered on Apr 07, 2014


enable wake on LAN in bios then download a wake on LAN program. correct the settings to what you want and then test.
just be aware that for WOL to work you need to have a PC on to run the program and then of course send the request

IBM x3400 Server | Answered on Jan 07, 2014


What operating system does it use?

The problem is whether you're using hardware RAID or software RAID.

Hardware RAID will likely require another motherboard to read. Software RAID can be read in any other machine that can run the operating system.

IBM x3400 Server | Answered on Dec 11, 2013

Not finding what you are looking for?
IBM x3400 Server Logo

174 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top IBM Computers & Internet Experts

Ekse

Level 3 Expert

13434 Answers

Alun Cox

Level 3 Expert

2679 Answers

Thomas F. Schneider

Level 3 Expert

2715 Answers

Are you an IBM Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

IBM Computers & Internet

  • IBM Computers & Internet

Most Popular Question

operating system corrupted recover data

  • Computers & Internet
Loading...