Question about 1996 Subaru Legacy

1 Answer

2.2L > AT > from 30mpg to 9mg in 4k miles- no codes- no leak found- pump is fine- new filter- used lucas fuel injector cleaner 3k miles ago- now when making U turn car stutters like it doesn't know how to get into second gear. 2nd gear has always been a hard shift but that is the only other problem i've had with the car. Any suggestions would be great? WHERE IS THE FUEL GOING?!?!?!

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Subaru Expert
  • 196 Answers

Check that the car rolls freely
no brake drag or stuck parking brake
which pump is fine the transmission or the fuel pump? stuttering on a u turn would lead me to a fuel pump issue
could this also be from old spark plugs or a combination of two minor issues at the same time since that is a large drop in economy

Posted on Jan 28, 2018

Ad

4 Suggested Answers

Anonymous

  • 1 Answer

SOURCE: Car Flooding-Not starting

I had the same symptoms. I had to count the correct number of teeth from the crankshaft pulley to the cam pulley marks.It is a different number of teeth to each pulley.It turns out that I was off by one or two teeth on one cam.

Posted on Aug 09, 2008

Ad

Anonymous

  • 3 Answers

SOURCE: intermittant stalls & rough idle

i would say maf 2

Posted on Dec 29, 2008

c17hydro

Greg Bernett

  • 2989 Answers

SOURCE: 1991 Subaru fuel pump relay switch location

On the back side of the drivers strut tower....big silver box with a blue relay on the side.

Please let me know what you find.

Posted on Mar 12, 2009

RamTek

Ramy de Jesus

  • 377 Answers

SOURCE: engine misfires badly after cruising a while at 3k revs,

Try to check the computer box and check if it is working and check the timing belt as well make sure it is properly tune up.

I’m happy to assist further over the phone at https://www.6ya.com/expert/ramy_d9e7ebea3891f482

Posted on Jun 09, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hyundai Tucson 2L D runs fine for a few days than slows and surges. Sometimes no response from accelerator then pulls away slowly before picking up speed


just guessing have you checked your fuel filter?
fuel pump in good condition?
fuel injectors getting plugged up? there are injector cleaners on the market
hope one of these will help

Jul 14, 2017 | Hyundai Cars & Trucks

1 Answer

Fuel pump stops working after about ten miles


Either the pump is going out or it could be time to change fuel filters. Be sure and use a good (LUCAS) fuel injector cleaner as injectors can get clogged with a single grain of sand. Not enough info on this car to know if it`s a manual fuel pump or in the tank. I`m assuming it`s in the tank.

Apr 21, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Check engine light was on in 99 Mercury Grand Marquis, went to autozone to run codes they came up as F1131 and F1151 which was for fuel injectors. I was told that Lucas Oil Fuel Injector cleaner would...


Gasoline itself a solvent, therefore its an excellent injector cleaner in of itself. No additives I have ever used worked, ended up replacing things anyway. Save some money, don't buy the lucas treatment, get some new injectors installed. Might not be a bad idea to change out your fuel filter also.

Nov 19, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Got a 1996 k1500 5.7 vortec. i have to turn key on to let fuel pump buss 3 0r 4 times to get it to start.a little rough idle. driving it seems to do fine till its in overdrive and has to pull a little like...


Replace fuel filter.
Replace transmission filter.
If you notice a lot of debris on the tranny filter, it may be time for new bands in the transmission.

May 16, 2010 | 1996 Chevrolet K1500

2 Answers

My 4runner is getting bad gas mileage and won't pull a rolling hill without revving up to 4k. Normally it will hold 70-75 up a rolling hill around 3k. It even felt like it was backing down a knoctch and...


It could be a number of things. My recommendations are as follows:
-bad gas (run some bottles of lucas and injector cleaner thru)
-change air filter
-change fuel filter
-clean MAF sensor with MAF sensor cleaner ONLY
-check MAF sensor voltage readings as per service manual
-Re-calibrate throttle position sensor. They tend to need this around 120-150k miles
-check vacuum level
-check cylinder compression
-Depending on mileage and if there are any codes, replace O2 sensors with Denso only sensors
-Not likely, but the cat could be restricted too

My '01 was doing the exact same thing, and it turned out to be the MAF was dirty- and the fix took about 2minutes and ran me ~$5 for a can of MAF cleaner.

Hope this helps,
C


Mar 01, 2010 | 2001 Toyota 4Runner

1 Answer

Perfectly running 2002 Avalahche 110k miles 5.3 4wd with engine at 3000RPM on highway misses as if about to kill then works fine for 20 miles or so.... recently changed oil and air filter. Could it be Bad...


I would replace the fuel filter and if you are using the gas from 4 months ago then you should put some stabilizer in the tank. Also, inspect the plugs, if they are black then replace them. If you are using new gas then put some lucas fuel treatment in, that will help if the injectors are dirty. If they are clogged then you will have to take it in to have them cleaned.

Nov 16, 2009 | 2002 Chevrolet Avalanche

3 Answers

Getting a lean burn error code on banks 1 & 2. reset it and drove 250 miles before it came back on. Reset it again but the code came back within 10 miles. Checked for vacuum leaks, none found, replaced...


Check for vacuum leaks.

Air tube between air filter and intake manifold.

If the motor has over 80,000 miles then the intake manifold gasket can **** in air and leaning out the air/fuel mixture.

Give each air / vacuum relayed hose a 1/8-1/4 turn.

Get a steam cleaning on the motor and check for any sign of leak around the sensors.


Oct 10, 2009 | 2001 Cadillac DeVille

1 Answer

I have a DTC P0301 w/pending code P0405. Old. Sillhouette. 2000 model year. 3.4l E engine. Approx 140,000 mi. I have a series of questions related to this vehicle. With in previous 6 mos., 25...


try swapping #1 injector with another injector to see if the code jumps to another cylinder. maybe possible that the injector maybe clogged cause a misfire code. best to change with one in the front. dont know what p0405 is off hand. is it an evap code? try swapping the injectors first the clear the code and see what comes back

Aug 13, 2009 | 2000 Oldsmobile Silhouette

3 Answers

Decreased acceleration, slow take off


If no codes or check engine light, then I'd start by changing fuel filter. When was tune-up, & filters changed last?

Jul 15, 2009 | 2003 Chevrolet Avalanche

1 Answer

Stall out when given gas to excellerate ... runs fine in idle


For all those out there that have had problems with your Chevy Aveo Stalling, inconsistent idling, hard to start, or throttle problems, Hollywood Harv has the answer for you. Try a new Valve Idling Air Cont GM part number 93744675. You only need one and it has to be install by Chevrolet so they can place in the codes to make it work properly. Toss the old one away as most likely has so much carbon build up on the part that it stuck or struggling to function properly. It worked on mine after many different attempts at other stuff! This is a sure winner! Good luck and drive safe! Hollywood Harv

Mar 24, 2009 | 2006 Chevrolet Aveo

Not finding what you are looking for?
1996 Subaru Legacy Logo

Related Topics:

32 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Subaru Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85223 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Are you a Subaru Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...