Question about 2006 Hyundai Tiburon

1 Answer

2006 hundai tiburon... no hard shifting, clutch does not alwayus engage with out pumping. bled limes did not help. any ideas?

This problem does not always happen but is getting more frequent. Checked under slave cylinder boot no leak. does not appear to be losing fluid.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Hyundai Master
  • 987 Answers

Master cyl could be losing pressure internally, if slave is dry that is most likely problem

Posted on Oct 09, 2015

  • Cindy Allender
    Cindy Allender Oct 09, 2015

    Im trying this first. Thought it may be but since im a girl, the local tranny shop said it all needed teplaced. Clutch included. Thanks for helping me think I may not be crazy!!

×

Ad

1 Suggested Answer

Anonymous

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

2000 hyundai elantra leaking clutch fluid, when low or empty lose clutch, then refill clutch works fine, leaking under car


The clutch hydraulic system is very simple, just 3 pieces. There is the clutch master cylinder with attached fluid reservoir-mounted on the firewall, there is a steel line from the master going down to the transaxle bell housing, and there is the clutch slave cylinder on the bell housing that the steel line connects to.
If yours is leaking under the car, it is probably the slave cylinder, either that or the steel line. Either one should be easy to replace.

Mar 17, 2014 | Hyundai Cars & Trucks

1 Answer

Brakes soft almost to floor/motor on//hard when motor off


Either your Brake Master Cylinder or your Slave Cylinder has failed. The brake fluid is internally leaking past the piston cups. First remove the rubber boot from the Master Cylinder where it comes through the firewall under the dashboard. If the insides of the boot contain brake fluid, the Master Cylinder has failed. If the boot is dry, then your Slave Cylinder has failed.

Oct 24, 2013 | 2001 Volkswagen Jetta TDI

2 Answers

1994 Honda Accord clutch is on the floor


if it,s hydrolic look to put in fluid.

Feb 14, 2012 | 1994 Honda Accord

3 Answers

I went to start my car today and pushed the clutch in and it went straight to the floor on my 06 chevy cobalt ls. Can you help?


Check the fluid for the clutch. It has a small master cylinder next to the brake master cylinder. It should use brake fluid. If it is low, top it off. If it goes low again, you'll need to investigate where it's leaking from. You could have a leaking master or slave cylinder.

Feb 14, 2011 | 2006 Chevrolet Cobalt

1 Answer

85 hilux 4x4 have no clutch when checking found fluid leaking from rubber boot at the arm pretruding from gear box how do you repair this? cheers roger


bad slave cylinder possible. may even be a bad clutch master cylinder.was leaking from firewall? not bad clutch mastercylinder. was leaking under car on passenger side at front of tranny, but in between motor and tranny where motor bolts to transmission? most likely, bad clutch slave cylinder. having to add brake fluid to clutch master cylinder? having to pump the clutch pedal up to shift gears? either you have a bad clutch slave cylinder[leaking under the car between motor and tranmission] or leaking on firewall [the wall that under dash and under the front window] you may even need a clutch replacement.3 if you need further assistment,repost your question to fixya.com

Dec 26, 2010 | 1985 Toyota 4Runner

1 Answer

Put my foot on the clutch pedal and it went to the floor.Got out and checked underneath and fluid leaking from what I think is the slave cylinder.


It could be. Add more fluid and bleed the system and see if you can pin-point it to the slave cylinder. Also, make sure the fitting for the clutch line into the slave cylinder is tight and isn't leaking. If it does appear the slave cylinder its self is the culprit, it's not too bad of a fix.

Oct 05, 2010 | Chevrolet C1500 Cars & Trucks

1 Answer

Losing brake fluid from clutch, but can't see it anywhere


have a look at both the clutch master cylinder and slave cylinder pull the rubber boot back a little from the rear of the cylinders and if its leaking you will see fluid there,,,they should be dry under the boot,,,,

Aug 28, 2010 | 1997 Chevrolet S-10 Pickup

2 Answers

Cant switch the gears clutch goes all the way to the floor line extreamly loose


since these are a hydraulic system, the level in the master cylinder needs to be checked. If it is empty, use dot 3 brake fluid to refill. Once it begins to work(you will need to pump it to regain the pedal)the 2 components need to be inspected for leaks and rebuilt or replaced as is necessary. If not, this will happen again. You have 2 components; the cltch master cylinder and the slave cylinder. The master is under the hood and the slave is at the side of the transmission. Pull the boot back on the slave cylinder and if fluid leaks out, rebuild or replace.

Mar 02, 2010 | 1992 BMW 3 Series

2 Answers

Leaking brake fluid


SORRY ABOUT YOUR JOB SITUATION BUT THE SLAVE CYLINDER IS SHOT, U WILL NEED TOR RPLACE IT.

Jun 23, 2009 | 1991 Honda Accord

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

Shifting problems My car is a 2006 Hyundai Tiburon, Automatic, 2.0L 4 Cylinder I've had the car two years I don't know what's related and what isn't so here is the story. Bought car, (cruise control did not work) but everything else seemed fine, engine light came on code read Vehicle Speed Sensor so I bought an input and an out transmission speed sensor and had them installed, Motor blew 2 heads had motor replaced with an almost new motor. Cruise control now works, three days later car would not come out of park shifter moved but car stayed in park felt like shifting cable let loose, I called a backyard mechanic friend and he moved the shifter hard and it went into drive said probably buddy who changed motor forgot to unhook cable and stretched it (made sense to me) it did this everytime car was put into park had to yank on the shifter to get it to shift so I started parking her in neutral and it never messed up, after 3 weeks my new shift cable came in so I went to show my mechanic what car was doing it wouldn't do it worked fine, told him I'd call him next time it messed up this is a year and a half later hasn't messed up like that again! I had already bought the cable so I decided to have it installed anyways even though problem seemed fixed went to a shop they told me nothing is wrong with my cable..... Approx 6 months ago put car into drive and started driving the car reved out (I call it) motor got really loud and RPM gage went to 4K and car jerked really bad and made a really loud snap noise so I pulled over and roughley shift car into park and back into drive and drove this fixed the issue for that drive anyways.... my car one day over heated to red line in a 5 minute drive in the winter my mechanic said must be an air lock so he drained my fluid and replaced ect, next day car wouldn't start, blew starter, replaced that, next day driving car and in a 5 minute drive it overheated to red line took car to shop he said gage is reading wrong car is barely even warm so I decided to take the car home and worry about this issue pay day well the next day car wouldn't start, blew alternator, at this time my mechanic looked over car more closley turns out I had a bad ground so he put on new alternator and new ground, this was a month ago and no more issues with overheating or not starting. However I still have this issue (copy and paste) "put car into drive and started driving the car reved out (I call it) motor got really loud and RPM gage went to 4K and car jerked really bad and made a really loud snap noise so I pulled over and roughley shift car into park and back into drive and drove this fixed the issue for that drive anyways...." After having ground put on and shifting issue still there I took my car directly to Hyundai they ran all their computer tests and transmission tests and took car for a test drive car worked fine and only code that came up was Vehicle Speed Sensor. So here is where I stand first question how many speed sensors does my car have is a transmission input/output speed sensor different then a vehicle speed sensor? I looked on parts sites and only speed sensors I find are ABS speed sensor and Vehicle Speed Transmisson Sensor, so maybe sensors I bought are no good but they were bought new or maybe the connector for the sensors are bad? I don't know any suggestions would be greatly appreciated.

Jan 12, 2016 | 2006 Hyundai Tiburon

See all 2006 Hyundai Tiburon Questions

2006 Hyundai Tiburon Logo

180 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hyundai Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85223 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Are you a Hyundai Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...