Question about 2000 Mercedes-Benz S-Class

1 Answer

I have a 2000 s500 engine just shut off by itself

I have a 2000 S500, it had 73k miles. recently after the engine start and run for about 10 - 15 minutes then the engine just automatically shut off by itself. try to restart the engine is turning but won't start. I then wait for about 15-20 minutes it will start again, and again run for 15 minutes then shut off again. Please help

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 203 Answers

You need to have car scanned for codes and it sounds like it is due for a major service

Posted on Aug 31, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

20 amp engine fuse for 2000 plymouth grand yoyager keeps blowing


I don't have a picture, just a diagram. In the power distribution center, I see 20A fuse 3 for the automatic shut down relay and 20A fuse 5 for the fuel pump relay. No 15A fuses in the vicinity

Sep 25, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

2000 Celica GT engine misfires periodically


Hello, it could be an injector problem, try replacing the #2 injector/.

Jul 17, 2017 | 2000 Toyota Celica

2 Answers

2000 catera cold start idles rough and dies. After a few times it gets warm enough and runs smooth as silk.


Did you have battery disconnected or dead recently?

Try to place ignition in run without starting engine for 3 minutes (shut off all accessories and lights etc..). Then shut it off and then start it. Should relearn the idle.

If this doesn't fix the problem, unplug the MAF sensor, if it runs fine with it unplugged, its the MAF sensor.

Exactly what happened on my wife's 01'.

Feb 28, 2010 | 2000 Cadillac Catera

1 Answer

Vehicle: 2000 Dodge Ram 1500, 5.9L, Automatic Transmission, 171,000 miles. Vehicle will stop running, just shut off, after about 10 minutes of driving. Then after 5 minutes of waiting it will start again...


the first suspect is the igniton switch. when this happens, take the ign key and just barlely turn it, either way, not enough to go off/on just a little tweak, it the lights come back on or flicker, that ign switch will need replacement.

Sep 18, 2009 | 2000 Dodge Ram 1500 Truck

2 Answers

Fan keeps running for 15 minutes after engine is shut on my Hond


Either relay will have to be replaced or the sensor. They usually run mabey 5 minutes top afterwards.

Aug 28, 2009 | 2000 Renault 181

3 Answers

Engine shut down after 15miles then won't start for half hour


just went thru the same think wit a s 430 it was the crank position sensor . 60 bucks at auto zone and it took me 5min. 2 install if u need help feel free to call me 918 808 9706 chris

Feb 20, 2009 | 2000 Mercedes-Benz S-Class

Not finding what you are looking for?
2000 Mercedes-Benz S-Class Logo

Related Topics:

455 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercedes-Benz Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85216 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Are you a Mercedes-Benz Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...