20 Most Recent 2008 Triumph Street triple Questions & Answers


Hi, Chuck if some or all of your instrument cluster goes dark/blank immediately upon startup or a few minutes later riding down the road the usual suspects are:
1. Blown instrument fuse.
2. A bad ground in the instrument circuit.
3. Faulty wiring before or after the fuse.
4. Faulty wiring or connector between the fuse and the instrument cluster.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need for viewing or printing please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
https://www.triumph675.net/forum/showthread.php?t=56496
https://www.thespeedtriple.com/forum/general-discussion/21815-gauges-not-working.html
https://www.manualslib.com/manual/804154/Triumph-Speed-Triple.html
https://www.triumphmotorcycles.com/offers-and-services/genuine-parts
https://www.manualslib.com/manual/889302/Triumph-Speed-Triple.html

2008 Triumph... | Answered on Nov 05, 2019


Hi, Spencer and the usual suspects are:
1. Fuel tank empty.
2. The fuel tank has old dead gas.
3. Fuel tank bottom contaminated with ethanol sludge, dirt, water, rust, etc.
4. Fuel supply valve/petcock turned off.
5. Fouled spark plugs.
6. Engine flooded as a result of overuse of the choke.
7. Vacuum hose to the fuel supply valve/petcock disconnected, broken, cracked, or pinched.
8. Fuel valve/petcock or filter clogged.
9. Fuel line to carburetor or throttle body pinched, kinked or blocked.
10. Carburetor float stuck.
11. Fuel injectors clogged.
12. Fuel injectors stuck open.
13. Quick disconnect check ball stuck.
14. Compression below 75 PSI.
15. A stuck-bent-burnt valve.
16. Improper valve clearance (too tight)
17. Severely discharged or a damaged battery should have 12.5 volts or more and be able to pass a proper "LOAD" test if necessary, you may have a cursory reading of 12.5 volts or more but little or zero amperage the battery is faulty and must be replaced, AGM batteries fail in this scenario more so than lead-acid batteries.
18. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
19. Loose or corroded wire connection at the coil or plug between ignition sensor and ECM module.
20. Spark plug cables in bad condition and shorting check for spark leakage in the dark, cable connections are loose or connected to the wrong cylinders.
21. Ignition timing incorrect due to a faulty ignition coil, ignition module or MAP, CMP, CKP, O2, TPS, ETP, IAC sensors.
22. Faulty neutral, clutch, kickstand safety switch.
23. Faulty fuel pump or fuse or relay.
24. Faulty or corroded run/stop switch.
25. Tilt sensor needs a reset.
26. Security system not disarming alarm needs a reset.
27. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need for viewing or printing please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
https://www.triumph675.net/forum/showthread.php?t=67097
https://www.motorcyclecruiser.com/what-to-do-if-your-motorcycle-doesnt-start/
https://www.manualslib.com/manual/801932/Triumph-Daytona-675.html#product-STREET%20TRIPLE
https://www.triumphmotorcycles.com/offers-and-services/genuine-parts
https://www.manualslib.com/manual/1110475/Triumph-Daytona-675.html

2008 Triumph... | Answered on Nov 01, 2019


Hi, Chuck if some or all of your instrument cluster goes dark/blank immediately upon startup or a few minutes later riding down the road the usual suspects are:
1. Blown instrument fuse.
2. A bad ground in the instrument circuit.
3. Faulty wiring before or after the fuse.
4. Faulty wiring or connector between the fuse and the instrument cluster.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need for viewing or printing please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
Gauge cluster died bike wont start HELP
Instrument Cluster not displaying tach neutral light speedo engine temp
Triumph Speed Triple Service Manual
https://www.triumphestore.com/
Triumph Speed Triple User Manual

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

2008 Triumph... | Answered on Oct 17, 2017


Hi, Cbitt331 before testing any electrical component in the Starting System it is "IMPERATIVE" that you have a fully charged battery of 12.5 volts or more and be able to pass a proper "LOAD" test if necessary, you may have a preliminary reading of 12.5 volts or more but little or zero amperage, the battery is faulty and must be replaced. AGM type batteries fall into this scenario more so than lead acid batteries.
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Check the battery terminals for damage or corrosion check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter.
4. Bank angle sensor needs a reset or is faulty.
5. FOB battery low or dead.
6. Faulty ignition switch.
7. Faulty starter button.
8. Faulty kickstand, clutch, neutral safety switch.
9. Security alarm needs a reset.
10. Starter relay, solenoid, starter have failed or circuit wiring faulty.
11. Starter armature or field coils have failed.
12. Main fuse or circuit breaker may be blown or faulty.
13. The electric starter is working but starter clutch has failed.
14. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
ST3R won start HELP
What to do When Your Motorcycle Won Start
Triumph DAYTONA 675 Service Manual
http://www.triumphestore.com/
Triumph Daytona 675 Owner Handbook Manual

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

2008 Triumph... | Answered on Jun 17, 2017


But you do not say what the issue is, you just say im trying to install a new sensor. what is the problem why you cannot, ????

2008 Triumph... | Answered on Jan 22, 2015


kick stand has to be up

2008 Triumph... | Answered on Nov 28, 2011


Thank you for the inquiry.
Sounds like a wire or harness is getting pinched coming out of your key switch or ignition wire harness between the forks and the triple clamp.
Inspect all the wires and harness in those areas thoroughly and you will probably find some abrasion where the insulation has wore away and you are grounding between the stop wire and the frame every time you turn.
You can isolate and tape the wires with electrical tape then re-tape the harness. Some black or frame colored wire ties will hold the wires or harness out of the way precluding further occurrence or shorting.
Hope this helps helps. Please keep us updated and remember to rate this answer.
Kind regards,
TF

2008 Triumph... | Answered on Jun 04, 2011


Check for loose battery connections.

2008 Triumph... | Answered on Jun 21, 2010


look at powerstands they make really good one or k&l supply

2008 Triumph... | Answered on Jan 05, 2010


The axle looks pretty solid to me. I have NEVER seen a hollow axle. This sounds like one of those "Trick" items that is supposed to make the bike lighter and faster (and more prone to crash due to a weak axle). For safety reasons I would get a new axle.

Can I get a “very helpful” rating on this answer? < And it doesn’t cost anything extra!

ecd157b.gif eac0ba8.gif

2008 Triumph... | Answered on Jul 06, 2009


it is very technical problem, as the battery concerned and the power fuse.so ill post a forum which only deals with the triumph rat motorcycle.they have the perfect teams for supporting and repairing service.

just post the problem ,the super moderators responsible for triumph motorcycle repairing and maintenance.

http://www.triumphrat.net/maintenance-and-workshop-talk/

just register in the website for free and post your problems,we guide you in right direction instead of guiding you in wrong side.thanks for using fixya.
if yo like my suggestion kindly rate me.

2008 Triumph... | Answered on Jun 17, 2009


Hi and welcome to FixYa,

Initially, when starting check for the presence or absence of :
  • +12 on the red wires of the ignition coil;
  • very high pulsating voltage on the black & green wires from the CDI to the other terminals of the coils;
  • very low pulsating voltage (0.5VAC) between the green & black wires from pulser coil;
  • +12 on the brown wire of the CDI.
Additionally, try starting with the clutch lever pulled in and/or the side stand folded up.

Postback results of tests.

Good luck and thank you for using FixYa.

2008 Triumph... | Answered on May 28, 2009


I am glad you know about air leaks. Check the cooling fins for oil stains where the head meets the cylinder. A oil stain means the head needs tightened down or the head gasket needs replaced. Set the valve clearances. Bad jet seals can also be the problem.

2008 Triumph... | Answered on May 21, 2009


tight is right. just do it up tight and re-check it after a ride or two. it'll be fine. dont go at it like an animal though, i have never torqued wheel nuts and never had any trouble. if you dont trust your judgement ask the bike shop who is fitting your new tyre and balancing the wheel

2008 Triumph... | Answered on Apr 02, 2009


is this bike air or liquid cooled if air cooled this is normal on a bike to get hotter in stop and go but if liquid cooled then your water pump is bad and not circulating fluid enough through engine head to keep engine cool.

2008 Triumph... | Answered on Feb 04, 2009


If Your battery is ok and there is no corrosion on the terminals or cable ends, then your next step is to check the stator and the voltage regulator/rectifier. These parts fail at a high rate due to heat. There is a couple of threads you can read on how to trouble shoot this problem at www.triumphrat.com. I hope this helps.

Triumph Street... | Answered on Apr 16, 2014


Depends, usually it is 1/2 gallon to 1 gallon.

Triumph Street... | Answered on Mar 23, 2014


starter motor may need replacing , earth lead to motor may be faulty

Triumph Street... | Answered on Mar 14, 2014

Not finding what you are looking for?
2008 Triumph Street triple Logo

Popular Tags

29 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Triumph Experts

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

5971 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85216 Answers

ROB

Level 3 Expert

858 Answers

Are you a Triumph Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Street triple Triumph

  • Street triple Triumph

Most Popular Question

2004 yamaha midnite roadstar silverado

  • Motorcycles
Loading...