Question about 2007 Kymco People 150

1 Answer

Idles fine but will not rev

My Kymco People 150cc idles fine, but when I take it to WOT it loses power and revs up and down.

Posted by Anonymous on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    One Above All:

    The expert with highest point at the last day of the past 12 weeks.

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

  • Kymco Master
  • 59,789 Answers

Hi, Anonymous and the usual suspects are:
1. Severely drained or faulty battery.
2. Faulty regulator/rectifier or high output coil.
3. Faulty power valve, solenoid or installation.
4. Clogged air filter or exhaust.
5. Cracked or incorrect float level.
6. Float needle is not seating.
7. Faulty reed valve.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
http://scootdawg.proboards.com/thread/25823/150-rev
https://www.youtube.com/watch?v=KNaIEwy2Tkk
https://www.tradebit.com/filedetail.php/187537319-kymco-people-125-150-service-repair-workshop $15
https://www.oemmotorparts.com/oem2.asp?M=kymco
https://www.manualslib.com/manual/1060673/Kymco-People-125.html#product-PEOPLE%20150

Posted on Aug 14, 2019

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Anonymous

  • 97 Answers

SOURCE: wr 200 power problems

Unhook exhaust pipe,check port for blockage. if it is clear try to rev up with pipe off.If exhust is clear you will need to check high side of carb. good luck

Posted on Mar 24, 2009

Anonymous

  • 14 Answers

SOURCE: bike idles, but with a little throttle it jumps to high rev and wont come back down to idle

You need to oil your cables first....They make a gadget to help you do this...it clamps around the end of the cable, and you spray oil into a provided hole for a spray nozzle tube...Then see if the cables are unstuck by turning the throttle grip back and forth for awhile....start it and see if that helped....if not you may need to replace the cable(s)...I doubt that the slide in the carb is hanging up...or valve.If this doesn't work notify me.

Posted on May 10, 2009

Anonymous

  • 2 Answers

SOURCE: FXR suzuki 150 will idle but wont rev

Clean the fuel tank, fuel hose and fuel valve.

Posted on May 25, 2009

Anonymous

  • 6 Answers

SOURCE: kx f 250 won't idle

check and make sure there is no trash in the carb. to do so take off the float bowl which is on the bottom if the carb then see if gas comes out while the float is down, if there is no gas then take off the float (pull out the little pin) then the float needle, then with an air hose blow through the hole that the float needle was in.

Posted on Jul 21, 2009

Fabrice Wolters

  • 331 Answers

SOURCE: 1985 yamaha moto 4 200 power surges

Check the carbs if all jets are well placed, needles all at same height, float levels equal, collars between carbs and cil head all tight, rubbers not punctured or broken...

Posted on Aug 22, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I did clean my 250 kemco carberators .It idels wel,ref wel but does not want to go slow.Can you please advise me.


If it idles and revs fine, then make sure there is no binding in the throttle cables. Turn your handlebars, right lock to left lock while twisting the throttle open to closed. Everything should operate smoothly.

Nov 01, 2013 | 2003 Kymco Venox 250

1 Answer

My kymco yup 50 does not idle. The lights on the dash flicker, and it dies. I can rev up the guess, but as soon as I let go, the bike dies. What's going on?


Give the bike a service, plugs, filters and the battery voltage when the machine is revving at about 1000 revs - the voltage should be about 13 volts (give or take a bit) But I believe you have a blocked air filter or the wrong plug.

Nov 11, 2012 | 2006 Kymco yup 50

1 Answer

Loses power going uphill


Could be low fuel pressure, or a long list of other things.
Is the check engine light on ?
Does it feel like it is running rough, or starving for fuel ?

Sep 17, 2012 | 1997 Mercury Villager

1 Answer

I have a problem with my Kymco People 150. When riding on a long road with consistant speed, the bike loses revs and slows don until I pull over and let it idle for a few secs. I then start off again, but...


Hi
The engine is heating up.
You need to change the engine oil.
This is a forced air cooled motorcycle... clean all open ports from where the air enters the engine.. this is located just under the seat / floor where you rest your foot.
Regards
Berry

Feb 04, 2010 | 2005 Kymco Stryker 125

Not finding what you are looking for?
2007 Kymco People 150 Logo

Related Topics:

26 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kymco Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85216 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

5971 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Are you a Kymco Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...