Question about Kymco Motorcycles

1 Answer

On a Kymco 700 side by side when i turn the ignition on all there is is a clicking /ticking sound, no lights up yet i had battery on charge over night plus had been on trickle charge for a few days

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Kymco Master
  • 53,768 Answers

Possible bad batteries not taking a charge
dirty /loose battery terminals will do that also

Posted on Sep 19, 2018

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Anonymous

  • 48 Answers

SOURCE: 2006 kymco 250 quad... failed

try tapping on the starter it may be in a bind if it still does nothing then change the solenoid

Posted on Jan 14, 2009

Joe Hogan

  • 10865 Answers

SOURCE: 2002 Polaris Sportsmen 700 with no power at

Remove the battery and use a wire brush to clean up the battery poles, and all of the connections. Also, find the bolt that connects the ground wire, the negative wire to the frame of the ATV and remove it and clean it all up as well. You most likely have a poor contact at one of these locations.

Posted on Apr 20, 2009

Anonymous

  • 7 Answers

SOURCE: battery keeps loosing charge- kymco cruiser 125, 2005

I had this exact same problem on a hipster 125, it was a faulty regulator module ( mounted under the seat) I also found a short circuit (somewhere) in the wiring loom between the regulator output and the chassis (probably what killed the regulator in the first place!) I cut and replaced the entire wire to save removing most of the loom and after testing reg to ensure it was dead i fitted a new one (about £60) bike charges and runs like a dream now even with fully lights approx 80% of the time. good luck

Posted on Jul 23, 2009

emissionwiz

Marvin

  • 85223 Answers

SOURCE: while driving door ajar chime goes off, clicking sound form behin

this problem is caused by a tiny micro switch that is attached to the door latch inside the doors, the stick and give this false warning, have replaced dozens of them, it is called the "door ajar" switch oddly enough :)

Posted on Jun 06, 2010

Rodney Jones

  • 3 Answers

SOURCE: My 2006 Jeep Liberty won't start or turn over all I keep hearing is this click sound when I turn the ignition , Plus I just replaced the battery........What shall I check next?

check your starter,better yet has your alarm system been activated and possibly shut down your car a passive alarm will do that

Posted on Mar 27, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2006 Kymco Xciting 500 I will not turn over


Hi, Dean before testing any electrical component in the Starting Circuit it is "IMPERATIVE" that you have a fully charged battery of 12.5 volts or more and be able to pass a proper "LOAD" test if necessary, you may have a preliminary reading of 12.5 volts or more but little or zero amperage, the battery is faulty and must be replaced. AGM type batteries fall into this scenario more so than lead-acid batteries.
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Engine Run Switch is "FAULTY" or corroded.
4. Check the battery terminals for damage or corrosion check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter.
5. Bank angle sensor needs a reset or is faulty.
6. FOB battery low or dead.
7. Faulty ignition switch.
8. Faulty starter button.
9. Faulty kickstand, clutch, neutral safety switch.
10. Security alarm needs a reset.
11. Starter relay, solenoid, starter motor or circuit wiring faulty.
12. Starter armature or field coils have failed.
13. Main fuse or circuit breaker may be blown or faulty.
14. Faulty ignition relay.
15. The electric starter is working but starter clutch has failed.
16. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need for viewing or printing please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
500 RI won start
Scooter Troubleshooting Scooter won start All about Scooters KYMCO XCITING 500 Service Manual
Kymco Parts Online Kymco Parts monster
https://www.kymcousa.com/admin/dealeronly/ownerman/onroad/Xciting250-500_pre2008.pdf

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

Apr 23, 2018 | 2006 Kymco Xciting 500 I

1 Answer

Getting my bmw f 650 sg ready for the road after winter, charged the battery and installed it but when I turn the ignition on I get a sickly buzzing sound,but the motor will not turn over


probably your battery cant take a full charge or has a few cells not working hook up another car so you can use jumper leads to start your car ( I am sure someone you know has them ?) that way you can get your car running etc but it is still possible that your battery can not take a full charge or is faulty under load , and should be easy to answer this question after you start it and give it a good run for a hour or two , and park it over night , if it makes the ticking sound ( this is a normal flat battery noise)when you try to start it the next day and it will not turn over the motor your battery is stuffed

Jun 05, 2017 | BMW Cars & Trucks

1 Answer

Kymco downtown 300i oil light stay on and won't start


Hi, Michael and the usual suspects are:
1. Ignition Switch not in the "ON" position.
2. Engine Run Switch in the "OFF" position.
3. Discharged battery, needs to be 12.5 volts or better and be able to pass a load test if necessary.
4. Check the battery terminals for damage or corrosion check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Tip over sensor needs a reset.
6. Faulty ignition switch.
7. Faulty starter button.
8. Faulty kickstand or clutch pull in switch/sensor.
9. Starter control circuit, relay, or solenoid faulty.
10. Main fuse or circuit breaker may be blown or faulty.
11. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day
Downtown 300i Won Turn Over
http://meiguohosting.com/How-to-fix-start-problem-for-your-2011-Kymco-Downtown-300i
KYMCO People GT 300i Service Manual
Downtown 300i Kymco Scooter Parts Racing Planet USA
KYMCO downtown 300i Owner Manual

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

Feb 26, 2017 | 2013 Kymco Downtown 300i

1 Answer

Lights and indicators not working


Hi, Colin if your headlight is not working, keeps burning out, blinking, or is dim the first thing you need to check is the headlight bulb for damaged filaments then check your light circuit and turn signal fuse, that being said the usual suspects are:
1. Faulty ground or power supply wire to headlight bulb socket.
2. Worn, chaffed, or broken wires in the light circuit.
3. Corroded, broken, or loose pins/sockets in wire connectors.
4. Faulty hi/lo beam switch.
5. Faulty ignition switch.
6. Fuse is good but no continuity on both sides.
7. Faulty wiring between battery positive and headlight bulb socket.
8. Weak charging alternator/generator.
9. Faulty voltage regulator/rectifier, overcharging.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the links below. Good luck and have nice a day.
http://www.kymco.com/upload/CTContent/B/B5B78C7C-DC5C-42E6-BC18-6D9F90BD7110/INK_125cc.pdf
Headlight Indicators Not working
Indicator Problems Derbi Senda 50
motorcycle indicator problems

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

Apr 06, 2016 | 2005 Kymco Zing 125

1 Answer

New battery, new solenoid.... turn key display lights come on but will not ignite. Do not get a click or anything.


Sounds like your new battery was not charged when it was sold to you. Put it on a 12 volt charger for 6 hours.

Feb 06, 2016 | Polaris 2004 Sportsman 700 Twin

1 Answer

Kymco mongoose 250 won't start


Remove battery terminals and clean both posts and terminals
with sandpaper until you see shiny metal. The black coating is lead sulphate which has a high resistance to current flow both into and out of the battery. Have a load test done on the battery also as a cell may have dies while you were riding and the bike was running on the alternator.

Jul 18, 2013 | Motorcycles

1 Answer

Battery died but when opened up to check battery there is a ticking sound


Yes one of the relays could be draining the battery.
I would open the fuse and relay boxes and try to find where the noise is coming from. If it is a relay, pull it out and see if the noise stops.

Jan 15, 2013 | 1999 Toyota 4Runner

2 Answers

2002 Montero Sport won't start


Need to check your battery connections and clean them. Or your battery is no good

Sep 30, 2017 | Mitsubishi Montero Sport Cars & Trucks

1 Answer

1996 Sebring died-but flashing light & ticking from steering col.


If your battery cables are corroded, I'm talking inside the casing , your battery is running the car and not getting much charge back from the alternator. The least expensive, but time consuming thing to do is replace both battery cables. Try this before any major repairs.

May 29, 2009 | 1996 Chrysler Sebring

2 Answers

My 540i bmw got wet in a flood. how do i turn the emobelizer off.


If it just clicks then i would suspect the battery is dead. Try to jump the battery.

Jun 20, 2017 | BMW 328 Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
Motorcycles Logo

Related Topics:

30 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kymco Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85223 Answers

Arnie Burke
Arnie Burke

Level 3 Expert

6103 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22485 Answers

Are you a Kymco Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...