Dewalt Tools & Hardware - Others - Recent Questions, Troubleshooting & Support


Could be a defective switch

Dewalt Tools &... | Answered Yesterday


Fixya is unable to suggest sources for the seal you seek.

Dewalt Tools &... | Answered on Nov 04, 2019


Its the compressor... not enough pressure.

Dewalt DC618KA... | Answered on Oct 14, 2019


The nailer must be firmly pressed against the surface you are planning to nail. This will arm the nailer in preparation for firing the nail.

Dewalt Tools &... | Answered on Oct 03, 2019


Try this link:
https://www.ereplacementparts.com/dewalt-dw423-type-inch-evs-random-orbit-sander-parts-c-1009_2742_2758.html

Dewalt Tools &... | Answered on Apr 02, 2019


Probably need to replace bearing 6202. I took mine apart, dissambled the retainer and used PB Blaster on the bearing. It seems to be a short term fix. At least it's not operating at hyper speed anymore. Long term, I probably need to replace the bearing and maybe a new lower retainer if I can't press the bearing out.

Dewalt DW421 5''... | Answered on Mar 09, 2019


no, but there may be an overload fuse. My guess is that it is part 62 here, but not available. Take it to a DeWalt service centre
https://www.ereplacementparts.com/dewalt-dw431-type-electric-belt-sander-parts-c-1009_2742_2764.html

It is available here, but is $88. Lot of money to lay out on a guess, which is all the more reason to get it looked at professionally. It may also be the motor windings burned out.
https://www.toolpartsdirect.com/dewalt-dw431-type-5-electric-belt-sander.html

Dewalt Tools &... | Answered on Feb 27, 2019


O rings

Dewalt D51256K... | Answered on Feb 04, 2019


Either the blades are incorrectly installed causing the head to jam or the safety cover is not installed properly - there is a safety mechanism that locks the cutter head when the cover is removed.

Dewalt Tools &... | Answered on Feb 02, 2019


Typical cause is low voltage - but can also be a bent driver or something jammed in the nail track.
Is this a finish nailer or framing nailer?

Dewalt Tools &... | Answered on Feb 02, 2019


That symptom usually indicates a low voltage issue - not sure how the adapter may affect this, I've never run them with a 20v battery.
Try it with a standard 18v and see if you have the same issue - please comment back with the results, I'm curious.

Dewalt Tools &... | Answered on Feb 02, 2019

Not finding what you are looking for?
Dewalt Logo

622 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dewalt Tools & Hardware - Others Experts

John Trevino

Level 3 Expert

1420 Answers

Ruben Bustamante

Level 2 Expert

120 Answers

john h

Level 3 Expert

22486 Answers

Are you a Dewalt Tool and Hardware - Other Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...